Andreea Marin

Nume: Andreea Violeta Marin Banica
Locul nasterii: Romania, Neamt
Data nasterii: 22 decembrie 1974
Parinti: Violeta Marin si Dan Marin
Frati / Surori: Ionut si Cristina
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Saten inchis
Nationalitate: Romana
Porecle: Zana surprizelor
Sot: Stefan Banica Jr
Copii: Ana Violeta
Ocupatie: Jurnalista
Studii: Universitatea din Iasi, cursuri specializare in domeniul jurnalismului si relatiilor publice la „Thompson Fundation” si la Universitatea din South Carolina

Andreea Marin s-a nascut pe 22 Decembrie, 1974 in Roman, Romania. Ea este o prezentatoare din Romania foarte faimoasa datorita in special emisiunii „Surprize, surprize” difuzata pe canalul de televiziune TVR 1 pe care o prezenta.

Dupa ce si-a finalizat studiile liceale Andreea Marin a urmat facultatea de Informatica si in acelasi timp ea a avut prima apartie pe micile ecrane la TVR Iasi lucru ce a motivat-o sa urmeze si alte cursuri decat cele ale facultatii sale.

Andreea a inceput sa studieze cursuri de specializare in jurnalism, relatii publice si publicitate in cadrul Thompson Foundation si University of South California. Urmandu-si studiile Andreea a constatat ca marea sa pasiune pentru matematica si informatica a fost umbrita de jurnalism.

Andreea a studiat din ce in ce mai mult in timp ce aparea neincetat pe micile ecrane ale televiziunii din Iasi in la scurt timp dupa aceea a mers la Bucuresti unde a prezentat stirile la TVR. La scurt timp dupa aceea ea a primit propunerea de a fi gazda si prezentatoare emisiunii „Surprize Surprize” si bineinteles ca a acceptat cu foarte mare placere acea oferta.

Emisiune a avut un mare succes Andreea devenind indragita de tot mai multi oameni si castigand foarte multa audienta in fiecare seara de sambata. Devenind faimoasa cu emisiunea ea a primit oferte de a fi imaginea multor faimoase brand-uri si in acest mod a aparut in foarte multe reclame. Andreea nu s-a oprit aici, ea fiind director editorial la „Business Woman Magazine” si deasemenea realizatoare emisiunii de radio „Zambeste, cineva te iubeste”. Si-a cladit o cariera de succes iar in 2008 a renuntat la televiziune pentru a se dedica familiei.