Andreea Mantea

Nume: Andreea Mantea
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Data nasterii: 20 Septembrie 1986
Zodie: Fecioara
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Brunet
Inaltime: 1.70
Greutate: 51 kg
Dimensiuni: 91-61-90
Nationalitate:Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Necasatorita
Copii: Nu are
Ocupatie: Fotomodel
Studii: Facultatea de Relaţii Internaţionale

De mica a vrut sa aiba proprii ei bani, sa nu ii ceara parintilor, astfel ca la varsta de 15-16 ani s-a angajat ca picolita intr-un restaurant. Intr-o zi o clienta a restaurantului i-a propus sa devina fotomodel, a acceptat si de acolo a inceput cariera ei de fotomodel, urmand sedinte foto, reclame, videoclipuri.

Andreea Mantea a intrat prima data in atentia presei in 2006 cand a fost desemnata cea mai sexi fata de la pagina 5 din ziarul „Libertatea”. In acelasi an a participat si la concursul Miss Playboy unde a iesit pe locul 2. Visul ei a fost mereu sa lucreze in televiziune, pe care si l-a indeplinit, incepandu-si cariera in televiziune ca reporter la Kiss tv. A renuntat la acest job pentru a se dedica exclusiv carierei de model.

In timp ce era model a primit oferta de a fi vecina celor doi prezentatori de la matinalul „Neata cu Razvan si Dani”. S-a trezit o perioada in fiecare dimineata de la ora 5, pana cand a fost inlocuita cu Daniela Crudu. A fost imaginea firmei de lenjerie Jolidon, dar si co-prezentatoarea lui Mircea Radu la emisiunea „Din dragoste”.

Impreuna cu Mircea Radu a prezentat show-ul „Nopatea erorilor” difuzat de Antena 1. Dupa Antena 1 s-a mutat la TVR2 unde a prezentat impreuna cu Aurelian Timisan show-ul saptamanal de divertisment „Tombola castigatorilor”. Andreea Mantea s-a facut cunoscuta si datorita altor surse, nu doar din televiziune. Frumoasa bruneta a pozat prima data pentru revista Promotor in compania unui Audi TT, iar la cateva luni a primit propunerea sa pozeze si in Playboy, numar ce s-a dovedit a fi un real success.

Andreea a fost aleasa sa pozeze si peste granite pentru un calendar Playboy, realizat chiar la resedinta celebrului Hugh Hefner. Acest pictorial a deschis seria editiilor fierbinti din 2009 la „Playboy Ucraina”.