Loredana Groza

Nume: Loredana Groza
Locul nasterii: Onesti, Bacau, Romania
Data nasterii: 10 Iunie 1970
Frati/Surori: Un frate Cristi
Culoarea ochilor: Albastri
Culoarea parului: Blond
Inaltime: 1.63
Greutate: 50 kg
Nationalitate:Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorita
Copii: Nu are
Ocupatie: Cantareata, actrita
Studii: Facultatea de Drept

Loredana Groza a inceput sa cante de la varsta de trei ani, a cantat atat in timpul scolii generale cat si in liceu. La 14 ani a participat la concursul Cantarea Romaniei in Focsani, unde a fost remarcata de Dumitru Morosanu si Jold Kerestely, si a fost chemata de acestia sa participle la Steaua fara numeâdesi varsta minima acceptata era 17 ani.

La 16 ani a participat la festivalul de la Mamaia, unde desi era cea mai tanara participanta a castigat premiul cel mare.

La festivalul de muzica de la Costinesti in 1987 l-a cunoscut pe celebrul compozitor Adrian Enescu, iar un an mai tarziu a scos primul album Buna seara, iubito. Albumul a avut un success fulminant in ciuda faptului ca nu a fost difuzat pe postul de televiziune, fiind vandut in peste 1 milion de exemplare. Al doilea album l-a scos Un buchet de trandafiri in 1989 sub semnatura lui Adrian Enescu si Lucian Avramescu. Trei ani mai tarziu a castigat premiul festivalului de la Bucuresti cu o piesa a lui Pechea.

A participat din nou la Mamaia unde a luat locul I in 1993 la sectiunea slagare cu piesa Ce va fi cu iubirea mea. In 1994 a scos albumul Atitudine, dupa un turneu de doua luni in America. In 1996 a scos albumul Tomilio si tot atunci a inceput si colaborarea cu Pro tv-ul. Impreuna cu BUG Mafia a lansat single-ul Lumea e a mea care a avut un succes fantastic, si s-a vandut in 50.000 de exemplare.

Dupa 10 ani Loredana a reluat colaborarea cu Adrian Enescu pentru albumul “Diva inamorata”, au urmat 2 albume inspirate din folclor Agurida si Zaraza In 2007 a lansat e albume, si a cantat in deschiderea concertului George Michael, pe stadionul Lia Manoliu. Pe langa cariera muzicala Loredana a cochetat si cu actoria jucand in cateva filme si seriale tv.