Dana Rogoz

Nume: Dana Rogoz
Locul nasterii: Bucuresti, Romania
Data nasterii: 26 septembrie 1985
Parinti: Mama Irina Tamas
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Saten
Inaltime: 1,67cm
Grautate: 58kg
Nationalitate: Romana
Porecle: Abramburica
Sot: Necasatorita
Copii: Nu are copii
Ocupatie: Om de televiziune, actrita
Studii: Liceul Gheorghe Lazar, Actorie UNATC si Comunicare si Relatii Publice

Dana Rogoz s-a nascut pe data de 26 septembrie 1985 in Bucuresti. Ea este o tanara vedeta de televiziune.

Dana Rogoz a patruns in lumea mondena inca de cand avea doar trei anisori. Fiind un talent innascut Dana a fost acceptata in faimosul grup pentru copii numit Minisong, grup ce era condus de marele si talentatul Ioan Luchian Mihalea. Acolo Dana era cel mai talentat copil iar cele mai importante roluri erau lasate pe seama ei.

Un an mai tarziu Dana a urmat cursuri la Teatrul Evreiescde Stat unde canta si lua parte la spectacole. Fiind deasemenea un copil talentat Dana a fost remarcata de Cristi Rotaru iar acesta le-a propus parintilor micutei sa o duca la Pro TV.

Acestia au acceptat propunerea domnului Rotaru si asa micuta Dana Rogoz a ajuns sa joace rolul Abramburicai alaturi de Marian Ralea, cel ce interpreta rolul Magicianului in faimoasa emisiune pentru copii Abramburica. Dana a devenit cunoscuta in intreaga tara datorita rolului iar mai tarziu, cand a devenit o adevarata domnisoara, in 2001 a prezentat rubrica Meteo la acelasi trust de televiziune. Intre timp dana a absolvit Liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti si a fost admisa la actorie la UNATC.

Fiind o studenta buna la actorie Dana a jucat in lung-metrajul regizat de Andrei Blaier numit „Dulcea sauna a mortii” iar in acel lung-metraj Dana a dat dovada de profesionalism si a intrat in atentia multor regizori romani. In tot acest timp Dana a jucat in diverse piese de teatru dar si in seriale TV precum „La bloc” sau „Fete cu lipici”. Dana este o tanara actrita ce are o viata inainte pentru a-si face o cariera de succes in lumea filmului.