Andreea Banica

Nume: Andreea Banica
Data nasterii: 21 iunie 1978
Locul nasterii: Eforie, Constanta, Romania
Zodia: Gemeni
Frati/Surori: O sora
Culoarea ochilor: Albastri
Culoarea parului: blond
Inaltime: 1.70
Greutate: 57 Kg
Masuri: 92-60-93
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorita
Copii: O fetita, Sofia Maria
Ocupatie: Cantareata
Studii: doi ani de pian la Scoala de arta si patru ani de canto
Actorii preferati: Pierce Brosnan si Anthony Hopkins
Jucatorii de fotbal preferati: Adrian Mutu si Cristi Chivu.
A pozat in revista Playboy

Andreea Banica s-a nascut in data de 21 Iunie 1978 in Judetul Constanta, mai precis in Eforie. In muzica s-a lansat de la o varsta foarte frageda, la 4 ani a inceput sa cante, la 6 ani fiind remarcata de Adrian Paunescu care a indrumat-o spre cursurile de pregatire ale Clubului elevilor din Constanta.

Ascensiunea ei in muzica a fost una specifica timpurilor, la varsta de 6 ani a participat la concursul Cantarea Romaniei si, mintindu-i pe organizatori ca are 8 ani, a reusit sa ia premiul 1. In anul urmator a avut acelasi succes la acelasi concurs renumit. Inca de mica, in palmaresul Andreei se intrezarea ceea ce avea sa urmeze, o cariera muzicala de invidiat, si stia ca fara o pregatire in domeniu nu ar fi reusit in cariera muzicala, asa ca a facut 2 ani de pian si 4

ani de canto.

A participat la numeroase festivaluri de muzica, insa aprecierea la un alt nivel avea sa vina in 1998 cand a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a fost remarcata si propulsata in showbussines-ul romanesc, care era inca la inceput. A facut parte din trupa Exotic, prima trupa de fete din Romania, alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru. Prima lor piesa lansata a inregistrat un succes urias, au lansat 2 albume intitulate „Sexxy” si „Pasional”. Trupa nu a rezistat decat 2 ani de zile, dupa aceea fiecare urmandu-si propriul drum.

In anul 2000, Andreea Banica a facut echipa cu Cristina Rus si astfel au format trupa Blondy. Au cantat in aceasta formula vreme de 4 ani, au lansat 4 albume si au castigat premiul pentru cea mai buna trupa dance oferit de Radio Romania Actualitati in anul 2003. Un an mai tarziu, Cristina Rus a parasit formula Blondy iar Andreea Banica continuat cariera solo sub aceasta titulatura.

Primul succes pe cont propriu l-a avut cu melodia „Dansez, dansez” realizata in colaborare cu Laurentiu Duta. Tot cu el a compus si primul album solo. Formula s-a dovedit a fi una de succes astfel ca anul acesta albumul a obtinut Discul de aur pentru vanzari, oferit de casa de discuri Cat Music. Cand a lansat single-ul „Fiesta” artista si-a consolidat pozitia de cea mai bine vanduta artista din Romania. Single-ul a ajuns pe primul loc in toate clasamentele muzicale romanesti si i-a adus Andreei Banica premiul pentru cea mai buna artista solo in cadrul Premiilor MTV. Acesta este momentul in care Andreea Banica a decis sa-si schimbele numele de scena din „Blondy” in „Andreea Banica” .

Al doilea album din cariera solo intitulat „Rendez-vous” a fost lansat in iunie 2007, iar piesa cu acelasi nume a reprezentat o continuitate a succesului primului single lansat si a fost una din cele mai difuzate piese ale verii 2007. A fost prezentatoarea emisiunilor Cocktail timp de 12 editii in anul 2002, iar la Folclorul Contraataca a prezentat vreme de 3 sezoane intre 2003-2004, la Antena 1. Si-a incercat si talentul de actrita, jucand in serialul de la Pro TV „Meseriasii”, in 2005, vreme de 2 sezoane, iar in 2007 a semnat un nou contract cu postul Romantica TV pentru a gazdui o noua emisiune „Departamentul Vedete”.

Aceasta trupa a lansat de-a lungul timpului patru albume:

– Atat de aproape: 2001
– Atat de aproape: reeditat 2001
– O parte din tine: 2002
– Dulce si amar: 2004.