Andreea Balan

Andreea Balan s-a nascut la data de 23 iunie 1984 la Ploiesti, Romania. Este o tanara, frumoasa si talentata cantareata din Romania.

A iubit inca de la o varsta frageda muzica si astfel la 11 ani a participat la emisiunea pentru copii Ba da, Ba nu. In 1996 Andreea Balan lanseaza primul album solo, „Ametiti de fum” care este produs de tatal sau, tot acesta fiind si compozitorul pieselor.
In 1998 este selectionata si participa cu punctaj maxim la la Gala Nationala Eurovision 1998,cu piesa Un univers mai linistit compusa de tatal ei. Tot in acelasi an Andreea obtine trofeul „Mica Printesa” la festivalul international „Micul Print”. In 1999 lanseaza impreuna cu Andreea Antonescu albumul La intalnire, cele doua formand trupa ANDRE. In nici patru luni de la lansare, albumul se vanduse in peste 50.000 de exemplare.

Al doile album Noapte de vis este scos pe piata in 1999, iar in primavara anului 2000 este lansat cel de-al treilea album al trupei Prima iubire

Urmeaza si un al patrulea tot in acelasi an numit Am sa-mi fac de cap. Primesc in 2001 trofeul „Otto Bravo” pentru cea mai buna trupa adolescentina.

In 2002 sunt premiate cu 4 discuri de platina si unul de aur, pentru 1.500.000 de exemplare vandute si primesc titlul „PRINTESELE MUZICII DANCE DIN ROMANIA”.

Dupa despartirea de trupa ANDRE, vedeta a lansat patru albume solo de-a lungul timpului. Obtine locul 1 la festivalul de la Mamaia, la sectiunea slagare, cu melodia „Nopti de vara” in 2003. In prezent  artista este impreuna cu cantaretul Keo.

Pe scurt despre Andreea Balan :

– In 2005,la premiile MTV primeste premiul pentru cel mai bun site.
– Este aleasa de catre revista Apropo tv cea mai buna artista in urma voturilor de pe internet.
– Pasiuni : informatica, limba engleza, muzica.