Diana Dumitrescu

Nume: Diana Dumitrescu
Locul nasterii: Constanta, Romania
Data nasterii: 30 Septembrie 1983
Frati/Surori: Doua surori Dina si Demi si un frate Dan
Zodie: Balanta
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Blond
Inaltime: 1.74
Greutate: 55 kg
Nationalitate:Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorita
Sot: Ducu Ion
Copii: Nu are
Ocupatie: Actrita
Studii: Liceul George Calinescu din Constanta; Universitatea Ovidius, Facultatea de Arte, Sectia Artele spectacolului de teatru, anul IV la clasa profesori Liviu Manolache, Nina Udrescu, Radu Niculescu, Dana Trifan
Limbi straine: italiana, engleza si franceza
Actori preferati: Jack Nicholson; Julia Roberts; Katharine Hepburn, Stela Popescu.
Cartea preferata: „Pe aripile vantului”
Hobby-uri: inot, pictura, muzica, wakeboarding, calatorii, auromobile
Autoturism: are un Mitsubishi Evo IX, un Smart si un SUV
Site: http://www.dianadumitrescu.ro

S-a nascut la Constanta la 30 Septembrie 1983. A terminat liceul theoretic George Calinescu, sectia limbic moderne si vorbeste cursive italiana, engleza si franceza.

Cariera:

Dupa terminarea liceului a urmat cursurile Facultatii de Arte, sectia Artele Spectacolului de Teatru, Universitatea Ovidius, la indrumarea mamei sale si la insistentele dirigintei. A studiat actoria sub indrumarea profesorilor Liviu Manolache, Nina Udrescu, Radu Niculescu si Dana Trifan.

In anul doi de facultate a intrat in spectacolul “Paparudele”, acesta fiind debutul sau cu scena si publicul. In anul trei de facultate a jucat alaturi de majoritatea colegilor sai de an, dar si de actori si profesori in spectacolul “Chirita la bai”. In 2004 a participat la concursul Miss World Romania, unde a castigat premiul de Popularitate.
In vara lui 2005 a fost chemata la casting pentru unul din rolurile din telenovela “Pacatele Evei”, pe care l-a luat si a hotarat impreuna cu parintii sa se mute la Bucuresti. A urmat apoi in anul 2006, emisiunea “99” unde a fost co-prezentator alaturi de colegul de breasla Pavel Bartos.

A jucat apoi in telenovele “Iubire ca in filme”, unde era Daiana, in 2006-2007, a urmat apoi rolul din “Razboiul sexelor” din 2007-2008, a avut rolul principal Regina in telenovela cu acelasi nume in 2008-2009, in prima telenovela de epoca romaneasca “Aniela” in 2009-2010 a interpretat-o pe Polixenia, iar din toamna aceasta poate fi urmarita in noua telenovela de la Acasa tv “Iubire si onoare”, unde o interpreteaza pe Oxana Abramova.