Ioana Ginghina

Nume: Ioana Ginghina
Data nasterii: 21 Septembrie 1977
Zodie: Fecioara
Locul nasterii: Copsa Mica, Sibiu, Romania
Culoarea ochilor: Caprui
Culoarea parului: Saten
Inaltime: 1.66 m
Greutate: 50 kg
Nationalitate: Roman
Etnie: Roman
Stare civila: Casatorit
Sotie: Alexandru Papadopol
Copii: O fata Ruxandra Ioana
Ocupatie: Actrita
Studii: Colegiul Gheorghe Lazar din Sibiu, Facultatea de Arte Luceafarul, Bucuresti, Master in Management Cultural in cadrul SNSPA, Bucuresti

Ioana Ginghina s-a nascut 21 Septembrie 1977 in Copsa Mica, Sibiu, Romania si este o actrita faimoasa.

Ioana Ginghina a debutat in televiziune cu serialul tv Numai iubirea in 2004, unde a interpretat-o pe Ildiko. Un an mai tarziu a jucat in telenovela “Lacrimi de iubire”, iar in 2006 in Daria, iubirea mea.

A jucat rolul Zambilei Fieraru in telenovela romaneasca “Inima de tigan” in 2007, in acelasi an a concurat la Dansez pentru tine. Pe langa televiziune, Ioana a colaborat si cu Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, in “Boabe de roua pe frunza de Lotus in bataia lunii” regia Gelu Colceag si Generatia de sacrificiu regia Dinu Cernescu.

A jucat si in spectacolele Fericirea trairilor senzuale, Pasarea albastra care a avut succes si in strainatate la diferite festivaluri pentru copii.  Alte spectacole in care a jucat au fost Motanul incaltat, Hainele cele noi ale Regelui unde a fost Marchiza, Soimul in Pinochio regia Cornel Todea, spectacol care a fost premiat cu Cel mai bun spectacol pentru copii al anului 2003.

Prin U.N.I.T.E.R. a colaborat la proiectul Clinic – Clown care se ocupa de terapie prin teatru in spitalele pentru copii imobilizati la pat. In prezent joaca in cea mai noua productie de la MediaPro Pictures, Iubire si onoare difuzata de postul de televiziune Acasa tv.